Nyheter

Vermeer D550 borrigg för styrd borrning

Vermeers nya D550!

Vermeer presenterar nya D550! En borrigg för styrd borrning som levererar starka 249 475 kg i tryck/dragkraft, med ett imponerande vridmoment på 135 581 Nm. Den nya borriggen erbjuder avancerad datateknik, diagnostik och operatörsteknologi, för att ge operatörer den utrustning de behöver för att maximera driftseffektiviteten och produktivitet vid större borrprojekt. Maskinen kommer att hjälpa… Read more »

Läs mer...

Vermeers nya HG4000 G2!

Nya HG4000 G2, är en uppgradering av HG4000 i +500 Hk klass! Större eller kommunala avfallsanläggningar, pall- och sågverksdrift och kompostentreprenörer kommer att uppskatta den minskade kostnaden och de driftmässiga kvaliteterna för den nya horisontella krossen. Maskinen är designad med den europeiska branschen i åtanke. HG4000 G2 är utrustad med en ny Caterpillar 13B 536Hk… Read more »

Läs mer...
Vermeer Viking flishugg trädvård

Järlströms Entreprenad – att starta upp i trädvårdsbranschen

I somras investerades det i en SC362, en av våra mest populära modeller av stubbfräs. Vår första leverans i år gick sedan till densamma, Järlströms Entreprenad utökade sin maskinpark med en BC190XL. Johans intresse för trädgårdsskötsel uppstod redan i 8-årsåldern då han började att hjälpa sina föräldrar att klippa och trimma gräs hemma. Han startade… Read more »

Läs mer...
RTX1250 Microtrenching kedjegrävare

RTX1250I2

RTX1250i2 ger entreprenörer nya utvecklingsmöjligheter tack vare det starka, hållbara arv som har vuxit fram ur Vermeer. Denna traktor är gjord för att hålla dig produktiv under installationer i en mängd olika förhållanden, för bland annat ledningar för gas, fiber, vatten och el. Det är lätt att dra nytta av de utbytbara funktionerna som erbjuds… Read more »

Läs mer...
Tinor Vermeer Viking Styrbar borrning

Den lilla byn med de gula maskinerna…

Älvsbyn, den lilla byn med de gula maskinerna.   Åsa driver städverksamhet åt b.la. Polarbröd och Älvsbyhus och Andreas driver Borrtjänster I Norr. Andreas hade som många andra startat sin verksamhet med jordraketstryckning, men kikade runt 2018 på en mindre borrigg. Valet landade då i en bättre begagnad Vermeer D7x11A. Det dröjde inte länge fören… Read more »

Läs mer...
DCI Vermeer Lokalisering

Vi testade DCI:s REBAR sond!

En av våra kunder fick en förfrågan att utföra styrd borrning under start och landningsbana samt taxeringsbanor på en flygplats i Sverige. Då start och landningsbana samt taxeringsbanor är förstärkta med armerad betong så hörde kunden av sig till oss med funderingar kring hur deras lokaliseringssystem DCI F5 Falcon skulle fungera att lokalisera med. DCI… Read more »

Läs mer...
Borrning med lufthammare

Specialprojekt i Kanada! D40x55DR med en Mincon -hammare & DCI -lokalisering!

D40x50DR, Mincon, DCI, Kanada För invånare i Wauzhushk Onigum och Obashkaandagaang har rent och säkert dricksvatten från kranen varit en lyx, eftersom de inte hade haft tillgång till det i nästan ett decennium. Dessa städerna ligger i närheten av Kenora, en liten stad som ligger i Ontario, Kanada. Dessa samhällen har haft utredningar om problem… Read more »

Läs mer...
vermeer viking qmatec sweden

Vermeer Viking samarbetar med Qmatec Sweden!

Vi är glada att kunna dela med oss av nyheten att Qmatec Sweden AB blir etablerat som återförsäljare i Sverige för borriggar från Qmatec. Qmatec Sweden AB kommer att hålla till under samma tak som Vermeer Viking AB i Askersund, och André Hoondert som är VD för Vermeer Viking, kommer också att gå in som… Read more »

Läs mer...
jordraket

Installera kablar och rör med en jordraket!

Jordraket En jordraket är ett verktyg som ofta används vid enklare schaktfria projekt, som kabel eller -rördragning av produkt som t.ex. fiber/bredband, el, gas, VA och fjärrvärme mm. Det finns olika tillvägagångsätt för installation av produkt med en jordraket. Ett alternativ är att man börjar med att placera jordraketen i en startgrop, där jordraketen riktas… Read more »

Läs mer...
Styrd Borrning anslutningssystem

HDD Verktyg – Nya QuickFire® HD!

HDD Nyhet! Vermeer QuickFire® HD -anslutningssystemet! Nu är nya Vermeer QuickFire® HD -borrstång snabbkopplingssytemet för styrbar borrning här! (HD= Heavy Duty) Systemet hjälper till att minska arbete och tid när en rymmare ska monteras vid en borrning för hemdrag, och pilotborren demonteras. Anslutningssytemet liknar det ursprungliga Vermeer Quickfire-systemet, men bredvid det existerande QF-systemet, har QF-HD… Read more »

Läs mer...
Bentonit-borrvätska för styrd borrning, vermeer viking

Borra effektivare med kvalitetsbentonit från CETCO!

Borra effektivare med kvalitetsbentonit från CETCO! CETCO, som innehar en ledande roll inom bentonit som borrvätska, förlitar sin Nordiska distribution till oss på Vermeer Viking. CETCO -bentonit har sedan länge varit beprövad, bevisad och erkänd inom den svenska styrd borrning -branschen. Ytterligare små tillsatser i Hydraul-EZ bentonitblandningen gör att bentoniten är just väldigt lämplig vid… Read more »

Läs mer...
D220X550 S3 Vermeer

D220X500 S3

Designad för hög prestanda, och byggs efter dina önskemål.  D220X500 S3 Navigator är en kompakt maskin för styrd borrning som underlättar vid stora kabel- och rörinstallationer i tuffare markförhållanden, städer, samt stora vattendrag. Maskinen är designad för att leverera hög prestanda, och byggs efter dina önskemål. Alternativen är många, då borriggen kan väljas med eller… Read more »

Läs mer...
Vermeer Bioenergi Kross såll

Välj rätt såll för din krossproduktion!

Här har vi utformat en guide för dig som ska välja såll till din krossproduktion. Såll finns i många olika storlekar och former så det kan vara en utmaning att hitta rätt såll som matchar ditt företags behov. Det finns flera nyckelfaktorer att ta med i beräkningen när arbetsledare och operatörer ska välja det optimala… Read more »

Läs mer...
Vermeer Stamvedshugg

Förbättra din produktivitet i skogen med WC2500TX!

WC2500TX STAMVEDSHUGG Denna stamvedshugg är kraftfull med en kompakt design för att lätt kunna manövrera i skogen, på trånga arbetsplatser och smala stigar. SmartCrush teknologin ökar produktiviteten genom att öka trycket när tuffare material kommer in i trumma och transportör. Detta gör att du som operatör kan koncentrera dig på att ladda maskinen istället för att… Read more »

Läs mer...
Vermeer maskiner flishugg stubbfräs redskapsbärare

Hälsinge Avancerad Trädfällning om sin fina, gula maskinpark

Victor van Deuren som har Hälsinge Avancerad Trädfällning om sin fina, gula maskinpark som innefattar en BC190XL Flishugg, en SC382 Stubbfräs och en S925TX Redskapsbärare.   Ni är riktiga Vermeerambassadörer, Vad är bra med Vermeer? Vi är väldigt nöjda! Servicen är väldigt bra, det är något vi tycker om. Man kan ringa nästan när som… Read more »

Läs mer...
Eldriven Styrd Borrning

Eldrivna maskiner hjälper entreprenörer att lämna mindre klimatavtryck

När fler och fler branscher jobbar med att minska sin klimatpåverkan för en mer hållbar framtid jobbar Vermeer självklart också med att hitta innovativa och hållbara lösningar att erbjuda entreprenörer. Som ett viktigt steg i utvecklingen erbjuder Vermeer eldrivna krossar, men snart också eldrivna borriggar, bredvid vårt ordinarie maskin-program. Det nya förvärvet av Normag innebär… Read more »

Läs mer...
Vermeer Viking

Vermeer Viking firar tio år i Sverige!

Det var nu tio år sedan familjeföretaget med kundrelationer i fokus började leverera högkvalitativa maskiner, personlig service och projektlösningar i Sverige. Men framför allt har vi byggt upp mycket bra relation med kunder, personal och leverantörer. Det tackar vi för.   2011 startade vi i Sverige och sedan dess har det hänt mycket… Vi är… Read more »

Läs mer...
Kabel och röranläggning BRON 175

BRON-175, en kraftfull traktor för rör/kabelanläggning!

BRON-175  Tidigare i år kunde vi meddela att Vermeer inlett ett samarbete med den kanadensiska maskintillverkaren BRON, som utvecklat och tillverkat maskiner för anläggningsprojekt sedan 1974. Vi kommer därför att erbjuda två BRON-traktorer, bland annat traktorn BRON-175, samt olika blad och tillbehör för plogning och anläggning! Det nya tillskottet går i linje med Vermeers vision… Read more »

Läs mer...
Styrd Borrning Vermeer D40X55DR

Nyaste maskinen i SISAB-gruppen!

NDS Nordic Drilling System i Gävle har blivit del av SISAB (Södra Infartsgruppen Sverige) och fått en ny delägare, Storskogen. Storskogen har genom sitt dotterbolag SISAB förvärvat en stor del av NDS. Men även företag som bland annat Telarco, Tjällmo Grävmaskiner och Tofta Gård Borrteknik med liknande borrverksamhet är del av Storskogens grupp. Vi på… Read more »

Läs mer...

HDD Verktyg – Skedar från Vermeer!

När det kommer till styrd borrning har Vermeer ett produktutbud i världsklass som hjälper just dig att möta dina behov. Även om du stöter på ett oväntat problem, kan du alltid lita på oss för anpassade verktygsalternativ för specifika markförhållanden och den utrustning som du föredrar. Med skedar från Vermeer är du alltid redo att… Read more »

Läs mer...
Roller Cone Hole Openers

HDD Verktyg – Roller Cone Hole Openers!

Med HDD verktyg från Vermeer är du alltid redo att hantera en hel mängd olika markförhållanden. När det kommer till styrd borrning har Vermeer ett produktutbud i världsklass, som hjälper just dig att möta dina behov. Nu är Vermeers nya Rullkrona -bergrymmare (Hole Opener) här! Tillsammans med de nya PDC – Bergrymmarna är Vermeers Rullkrona… Read more »

Läs mer...
Skidsteer redskapsbärare kompaktlastare Vermeer

Hellgrens Trädvård om deras Skidsteer..

Hellgrens Trädvård, drivs av bröderna Gustaf och Melker som båda har flerårig erfarenhet av skogsvård, trädbeskärning, grönyteskötsel och anläggningsarbeten. I höstas investerade de i en S925TX från Vermeer med 25hp dieselmotor och tillbehör som bland annat gaffel och skopa. De har sedan tidigare en del redskap av andra märken som de fortfarande kan använda tack… Read more »

Läs mer...
Bioenergi Kross Vermeer

Intervju med Maskinflisning!

Folk har fått ställa om sina liv i och med pandemin och några som fått ställa om till en högre växel är företag inom bioenergin. Bioenergi är en industri som ständigt expanderar men nu är det inte bara klimatmålen som ska uppnås, nu ska företagen även möta privatpersoners behov och följderna av de omprioriteringar och… Read more »

Läs mer...
Styrd Borrning verktyg

HDD Verktyg – Armor Drilling System!

Med Armor -verktyg från Vermeer är du alltid redo att hantera en hel mängd olika markförhållanden. När det kommer till styrd borrning har Vermeer ett produktutbud i världsklass som hjälper just dig att möta dina behov. Även om du stöter på ett oväntat problem, kan du alltid lita på oss för anpassade verktygsalternativ för specifika… Read more »

Läs mer...
BRON / Vermeer kabelplog / rymmare

Vermeer inleder ett samarbete med BRON!

Vermeer släpper ytterligare en spännande nyhet i år! Med maskiner som kedjegrävare, kabelplogar, samt borriggar har Vermeer över 60 år av erfarenhet inom anläggningsprojekt såsom rörläggning och undermarksarbeten. Vi är därför stolta att meddela att Vermeer har inlett ett samarbete med den kanadensiska maskintillverkaren BRON! BRON är en maskinfabrikant som utvecklat och tillverkat maskiner för… Read more »

Läs mer...
Trumsikt TR6450

Vermeer presenterar – Trumsikten TR6450

Alla goda ting är tre! Vermeer fortsätter att hitta innovativa lösningar, och är stolta över att presentera den nya trumsikten TR6450. Trumsikten är utrustad med tre stycken utmatningsband, vilket ger entreprenörer flertal alternativ att välja mellan olika konfigurationer för sortering. Det tredje utmatningsbandet går att skifta från maskinens ena långsida till den andra, och erbjuder… Read more »

Läs mer...
PDC Hole Opener

HDD Verktyg – PDC Hole Opener!

Med HDD verktyg från Vermeer är du alltid redo att hantera en hel mängd olika markförhållanden. När det kommer till styrd borrning har Vermeer ett produktutbud i världsklass som hjälper just dig att möta dina behov. Nya PDC – Hole Opener är ännu en nyhet i Vermeers ständigt växande utbud för styrd borrning i berg!… Read more »

Läs mer...
Vermeer Viking Pinnacle award

Pinnacle Award vinnare för fjärde gången!

Vermeer Viking får det högsta interna priset – Pinnacle Award, inom det världsomspännande Vermeer Corporation   PELLA, Iowa, 10 december 2020 – Vermeer Viking firade utmärkelsen som Vermeer Pinnacle prisvinnare 2020 som är ett erkännande för att ge kunderna en överlägsen upplevelse. Pinnacle Award förtjänar man för prestationer inom försäljning och marknadsföring, utmärkt eftermarknadsstöd och… Read more »

Läs mer...
elektrisk styrd borrning

NYHET! ELDRIVEN STYRD BORRNING!

Ett hållbart steg mot framtiden…   Som en världsledande tillverkare och pionjär i styrd borrning -branschen är Vermeer stolta över att presentera fullt eldrivna borriggar och borrvätskesystem! Maskinerna har tidigare representerats i Europa av Normag. Det nya förvärvet innebär att Vermeer kommer att tillverka och utveckla elektiskt drivna borriggar, en ny linje av bentonitåtervinning och… Read more »

Läs mer...
Styrd borrning verktyg

HDD Verktyg – Rymmare från Vermeer!

Med rymmare från Vermeer är du alltid redo att hantera en hel mängd olika markförhållanden. När det kommer till styrd borrning har Vermeer ett produktutbud i världsklass som hjälper just dig att möta dina behov. Även om du stöter på ett oväntat problem, kan du alltid lita på oss för anpassade verktygsalternativ för specifika markförhållanden… Read more »

Läs mer...
ProFoam Borrvätska

ProFoam – Skapa stabilt skum med bra bärighet!

ProFoam borrvätska skapar ett stabilt skum med bra bärighet. Borrvätskan har en låg fryspunkt, är biologiskt nedbrytbar och passar utmärkt till borrning med lufthammare. ProFoam kan blandas med med GeoSweep HD eller ProDrill. ProFoam är en produkt i ett sortiment av smidiga, kostnadseffektiva produkter från ProAction Fluids. Man kan jämförelsevis med 1 kartong av ProAction… Read more »

Läs mer...

BC200 är här!

Nya BC200 kommer som en uppdatering av den populära modellen BC190XL vilken varit en del av många arborister och trädvårdsarbetares maskinpark. Flishuggar från Vermeer är byggda för att motstå den dagliga påfrestningen i trädvårdsarbetet. De är utrustade med exklusiva funktioner som främjar användarvänlighet, hög effektivitet och operatörers säkerhet. De är också praktiska att underhålla och… Read more »

Läs mer...
SC382 Stubbfräs

Beläggningen är mycket hög för trädvård- och anläggningsbranschen…

Enligt Maskinentreprenörernas konjunkturrapport var det fortfarande i juni normal konjunktur för anläggningsbranschen. Mätningar och uttalanden från projektchefer visar att det ser bra ut. Mätningarna visar också att maskinentreprenörer har en fortsatt vilja att investera i nya maskiner i samma omfattning som föregående år, vilket var ett mycket bra år. Rapporten är gjort maj-juni 2020. Enligt… Read more »

Läs mer...
ProDrill borrvätska ProAction Fluids

ProDrill – Stabiliserar borrhål och ökar viskositet!

ProDrill är en egen blandning av polymerer som är speciellt formulerade för att snabbt sprida sig och blandas fullständigt i vatten. ProDrill reducerar friktion, stabiliserar borrhål och ökar viskositeten. Produkten minskar i viskositet vid pumpning för att återfå stabilitet när det kommer ut i borrhålet. Denna egenskap gör det enkelt att pumpa samtidigt som det… Read more »

Läs mer...
Borrvätska Proaction Fluids ClayLock

ClayLock – Minska svällande leriga förhållanden

ClayLock är en tillsats för svällande leriga förhållanden, som hjälper till att minska svällningen av lera vid styrd borrning. Tillsatsen ökar produktiviteten genom att minska motstånd, och ökar utflödet av material ur borrhålet. ClayLock kan även blandas med ProDyne från ProAction Fluids som är till för att minska skum i tankar, då hög skumtäthet i… Read more »

Läs mer...
Borrvätska Styrd Borrning Vermeer Viking

ProVisXP – Borrvätska från ProAction Fluids

Vi har även ProVisXP i lager! ProVisXP är en biopolymerblandning som blandas med Bentonit eller ProAction GeoSweepHD. Produkten finns bland vårt breda sortiment av borrvätske-produkter till styrbar/horisontell borrning från Proaction Fluids. ProVisXP ökar gelstyrkan och filtreringen med minimal påverkan på viskositeten. ProVisXP är även kostnadseffektiv då den ersätter blandningar som kräver mycket bentonit utan att… Read more »

Läs mer...
Vermeer Viking styrd borrmaskin D23x30DR för styrd borrning i berg HDD styrd borrigg

Vermeer D23x30DRS3!

Kompakt kraftpaket med hög prestanda för styrd borrning i berg! För styrd borrning i berg behöver du en maskin som klarar de tuffa jobben i svåra markförhållanden. Vermeers D23X30DR Series III är en kompakt och kraftfull maskin. Den passar till en stor bredd markförhållanden, från hårda eller mjuka bergformationer till jord och lera. På D23x30DR… Read more »

Läs mer...

Intervju med Arild Kolstad AS

Intervju: Arild Kolstad AS Maskin: D20x22S2 Säte: Askim, Norge   -Vad var avgörande i ert val av borrmaskin från just Vermeer? Vi hade en längre tid funderat på att investera i en borrigg men funderade inte så mycket på märke och fabrikat. Vi gjorde en del research och hittade tre olika märken som vi ville… Read more »

Läs mer...
Falcon system lokalisering

Aktuella kampanjer

       

Läs mer...

T1255

T1255 Sten, terräng- och gruvfräsarna från Vermeer kombinerar produktivitet med precision och är byggda för att klara av stora och tuffa jobb i bland annat dagbrott och vid förberedande anläggningsarbete. Med dessa sten-, terräng- och gruvfräsar kan man välja mellan kedjedrivning eller direktdrivning. Vermeers terräng- och gruvfräsar är designade för att maximera maskinens enkelhet med… Read more »

Läs mer...

Allmänt – Vermeer Viking om Covid-19

Vi har öppet som vanligt Vi på Vermeer Viking har vår verksamhet öppen som vanligt, och säkerställer att vi har en trygg miljö för våra kunder och kollegor. Här vill vi informera om hur vi arbetar i vår verksamhet för att minska smittspridningen i samhället. Har du ytterligare frågor kan du alltid ringa Vermeer Viking… Read more »

Läs mer...

Tack!

Vi på Vermeer Viking tackar ödmjukast alla i samhället som har det slitsamt just nu, oavsett om du får arbeta extra hårt nu i en samhällsviktig roll eller om du är personligt drabbad av Convid-19. Våra tankar går också till alla företag som har/kommer att få det svårt. Vi vill rikta ett stort tack till… Read more »

Läs mer...

ProAction Fluids borrvätskeprodukter – NU i lager

Nu har vi ProAction borrvätskeprodukter i lager! Prova alternativ borrvätska -en amerikansk succé! Vid sidan av våra Cetco Bentonitprodukter, har vi med ProAction Fluids hittat ett smidigt sätt att snabbt anpassa vätskan olika markförhållanden. Andra fördelar: -mindre transport -små förpackningar -doserade säckar men med stor borrkapacitet -färgkodering I jämförelse kan man i 1 kartong ta… Read more »

Läs mer...

Mobila elektriska flishuggar kan ge både lägre produktionskostnad och mindre klimatpåverkan

Vermeers eldrivna flismaskiner eller krossar är ett renare och mer kostnadseffektivt sätt att producera biobränsle. Maskinen kan även köras med krosstrumma. Eldrivna flishuggar ger entreprenören möjligheter till flera användningsområden. En maskin med hög kapacitet kan användas både som stationärt placerad flishugg på en större flisterminal, men kan också fungera som en mobil maskin för användning på till… Read more »

Läs mer...

D23x30DRs3 ready to rock!

För kabel- och rörinstallationer utan ytpåverkan används ofta styrbar borrning. Några exempel på var styrbar borrning används är vid vägkorsningar, våtmarker, vattendrag och vid andra områden där man inte vill eller kan använda sig av traditionell grävning eller öppna schakt.   För borrning i berg behöver du en maskin som kan ta de tuffa jobben… Read more »

Läs mer...

HDD Historia

Horisontell styrd borrning är något som Martin Cherrington först kom på när han i början av 1960-talet arbetade för ett anläggningsföretag i Los Angeles. När han var ute på ett jobb bevittnade han ett annat företag som gjorde lite arbete i närheten och använde en handhållen luftborr för en gasledningsinstallation. Därefter blev Cherrington bekant med… Read more »

Läs mer...

Europanyhet inom borrvätska- ProAction Fluids

Vi är glada att få presentera ProAction Fluids  som kommer att lanseras 2020. Ett nytt, revolutionerande och smidigt borrvätskesystem är på väg att lanseras i Europa. Under våra kunddagar presenterades dessa nya produkter och demonstrerades av produktspecialist i våra nordiska markförhållanden.   ProDrill – Reducerar friktion, stabiliserar borrhål och ökar viskositeten. ProDrill är en egen… Read more »

Läs mer...
Styrbar borrning Vermeer Viking borrigg

Var beredd på vinter! -Minska förlorade drifttimmar och skydda din utrustning

Det blir kallare och kallare ute och vintern börjar närma sig, ska du eller ditt team ut med borrmaskinen så är det A och O att vara beredd på kylan för att hålla er i drift. En viktig prioritet är att hålla ett noggrant öga på temperaturen vid denna tid på året, varje dag och… Read more »

Läs mer...

Ett år efter tornadon- Vermeer återhämtar sig

Förra året drabbades Vermeers högkvarter i Pella, USA av en EF3-tornado som skakade verksamheten kraftigt och gav tuffa konsekvenser. Just när stormen utvecklades så pågick ett 70-årsjubileum och Vermeer hade över 400 gäster närvarande. Flera personer fick föras till sjukhus och av Vermeers sju byggnader fick två stycken så pass omfattande skador att de fick… Read more »

Läs mer...

7 saker en kompaktlastare kan hjälpa dig med

Idag finns många bra hjälpmedel och verktyg på marknaden för att göra din vardag mer effektiv. Ett av dessa är minilastare. Det är kompakta maskiner med en rimlig storlek som är lätta att använda och är till mycket större hjälp än vad många egentligen tror. Verktygsbärarna har otaliga applikationer och de flesta företag inom trädskötsel… Read more »

Läs mer...