Nya HG4000 G2, är en uppgradering av HG4000 i +500 Hk klass! Större eller kommunala avfallsanläggningar, pall- och sågverksdrift och kompostentreprenörer kommer att uppskatta den minskade kostnaden och de driftmässiga kvaliteterna för den nya horisontella krossen.

Maskinen är designad med den europeiska branschen i åtanke. HG4000 G2 är utrustad med en ny Caterpillar 13B 536Hk (399,7 kW) motor, som underlättar krossning eller flisning av svåra material, samt att service och support av motorn kan stöttas av Caterpillar.

G2:an kommer att vara försedd med fler innovativa nya lösningar och uppgraderingar på t.ex. remspänning, kontroll-system, samt lättare åtkomst för service och underhållning. Maskinen kan väljas med två stycken transportalternativ: Dragstång eller King-pin.

Kontrollpanelen/Displayen på nya HG4000 är uppdaterad med touch-screen, en färg-display, samt enkel åtkomst till maskindata och inställningar. Åtkomst för underhåll/service har nu även förenklats på krossen, tack vare en uppdaterad maskindesign där skärmarna ersätter behovet för en skärm som täcker hela remmen, samt enklare åtkomst till remmar för inspektion och service. Rempsänning kan kontrolleras genom fjärrkontrollen/kontrollpanelen, samt att en sensor känner av samt visar värde på remspänningen. Vid för dålig remspänning stänger maskinen automatiskt av sig själv.

Krossen är precis som med senare Vermeer-modeller också utrustad med en ”Thrown Object Deflector” för att skydda omgivningen från att träffas av flygande/utmatad material. Motstålet som möjliggör skärningen/krossningen av material mellan krosstrumman/flistrumman och motstålet, har nydesignats för att klara av den ökade kraften på trumman på maskinen, samt att bult-designen minskar tid för service/underhåll av motstål-plattan.

Imatningsbordet till krossen är designat med ett kraftigare stål än föregångaren HG4000 G1.

 • Inmatningsbord bredd: 153 cm
 • Längd: 4,6 cm
 • Matningshöjd: 2,3 m
 • Starkare slitplattor av stål under – inmatningskedjan.

Utmatningen sker genom ett transportband för utmatning.

 • Längd: 6,1 m
 • Bredd: 1,2 m
 • Ca 190 m/min

HG4000 G2 är även utrustad med en större 29 L cyclonisk oljereservoar för hydraulfunktioner, reservoaren reducerar oljetapp vid eventuell hydraulisk läckage, innan maskinen stängs av.

Duplex III Kross-trumma / Flistrumma

Vermeers patenterade Duplex III Kross -trumma finns på samtliga maskiner i HG/TG serien. Den är designad för att underlätta underhållning och för att minska slitage. Hamrarna är bultade samt även vändbara på trumman, vilket sparar livslängden på trumman och hamrarna jämfört med icke vändbara – svetsade hammare. Självklart är även Vermeers flistrumma väljbar till HG4000, för att producera en mer konsistent flis-slutprodukt som i sin tur kan nyttjas som bioenergi-bränsle. Kika gärna på videolänken nedan för att se mer hur denna funkar samt fördelar med Duplex III: https://www.youtube.com/watch?v=A0HQzBSyW-w

Fjärrkontroll

Fjärrkontrollen till maskinen tillåter operatören att styra många av maskinfunktionerna upp till en räckvidd av 91 m bort från maskinen. Operatören kan från en kabin justera maskininställningar, inklusive kontroll av inmatningsinställningar, motorinställningar, höjden på utmatningsbandet med mera. Klicka på länken för att se en video som berättar mer om fjärrkontrollen på våra krossar: https://www.youtube.com/watch?v=xTM7r1PXCOc

Damage Defense System

Damage Defense är ett inmatningsskydd till krossning och flisning. Systemet är ett tillval, som varnar för metall som är påväg in till kross -kvarnen, för att sedan stanna utmatningen innan oönskade metallföremål når kross -kvarnen Kika gärna på den här videon som förklarar hur Damage Defense systemet fungerar: https://www.youtube.com/watch?v=k_0qTpBH7a0

HG4000 G2

Specifikationer / Tillval

 • Dragstång / Kingpin
 • Diesel / El -drift (HG4000 G1)
 • Vikt: Dragstång 25 000 kg / Kingpin 24 000 kg
 • Inmatning 1,5 x 4,6 m Auto -feed (auto inmatning)
 • HxBxL: (Transport) 4×2,5×10,7 m
 • Tillval: Kross eller Flis trumma
 • Damage defense

Klicka här för en PDF-presentation på HG4000 G2: HG4000

Kontakta gärna oss för mer information angående nya HG4000!