Vermeer D550 borrigg för styrd borrning

Vermeer presenterar nya D550! En borrigg för styrd borrning som levererar starka 249 475 kg i tryck/dragkraft, med ett imponerande vridmoment på 135 581 Nm. Den nya borriggen erbjuder avancerad datateknik, diagnostik och operatörsteknologi, för att ge operatörer den utrustning de behöver för att maximera driftseffektiviteten och produktivitet vid större borrprojekt. Maskinen kommer att hjälpa borrföretag att jobba effektivt vid installation av produkt med större diameter, så som olje- och gasledningar, fjärrvärme- och vattenledningar och elektriska högspänningsledningar på längre avstånd. D550 är utrustad med en modern Caterpillar C18 ACERT 599 hk diesel-motor som tillverkas i enlighet med Caterpillars stränga kvalitetsstandarder i syfte att garantera kundnöjdhet.

Knäcksystemet på maskinen är ett avtagningsbart och rörligt ”full traveling vise” som kan bli positionerad längs med maskinen. D550 har tre olika auto-drilling lägen för rotationstryck, draghastighet samt och dragtryck.

”Den här senaste generationens ”pipeline rigg” levererar helt enkelt mer”, säger Clint Recker, produktchef för trenchless på Vermeer. ”Utöver D550-riggens klassledande vridmoment kan den leverera en stadig, ”ultra-precise speed” noggrann hastighetskontroll, för arbete i utmanande hårda bergförhållanden, såväl som rotationshastighet för borrning i utmanande leriga jordförhållanden. Dess smarta inbyggda teknologi ger också operatören och serviceteknikerna större tillgång till information.”

Hydraulsystemet på D550 levererar ett maximalt vridmoment vid höga varvtal medan systemtrycket förblir lågt för att hjälpa till att maximera livslängden på maskinkomponenter. Maskinen går också tystare än tidigare borriggar i liknande storleksklass, vilket hjälper till att hålla nere ljudnivån på arbetsplatsen och minskar behovet av ljudbarriärer vid arbete i stadsområden. Med ett vridmoment på 135 581 Nm är det lättare att gå från pilotborrning till en större rymmare, för att där med reducera antalet upprymningar i borrprocessen.

Vi är stolta över att kunna säga att den här maskinen är anpassat att vara användbar över hela världen, samt är en av de starkaste och bästa i sin klass.

Ta kontakt med oss på Vermeer Viking för mer information gällande Vermeers nya D550!

Kika även på dessa videor om D550 från Vermeer: