Trumsikt TR6450

Alla goda ting är tre! Vermeer fortsätter att hitta innovativa lösningar, och är stolta över att presentera den nya trumsikten TR6450. Trumsikten är utrustad med tre stycken utmatningsband, vilket ger entreprenörer flertal alternativ att välja mellan olika konfigurationer för sortering. Det tredje utmatningsbandet går att skifta från maskinens ena långsida till den andra, och erbjuder ett tredje alternativ för sortering! TR6450 drivs av en 120 hästkrafter (90 kW) Cat 3.6L Tier 4F (Stage V) dieselmotor, och trumhastigheten på maskinen kan justeras från 0 till 25 varv per minut, baserat på materialtyp och fuktinnehåll (MC). Med 1.3 – cm skärmar installerade och material med mindre än 40% fukt så kan maskinen sortera upp till imponerande 137.6 m3 per timme.

TR6450 är precis som Vermeers tidigare trumsiktar designad för att vara kompakt, tålig och enkel att underhålla. Underhåll och rengöring på TR6450 sker smidigt via maskinens utfällningsbara sidodörrar, som ger fullständig åtkomst till trumman, skärmar och maskinens kedjedrift. Med hjälp av de utfällningsbara sidodörrarna är det enkelt att komma åt trumman från marken och motorhuset är också utfällningsbart. Kedjedriften på maskinen är hydrauliskt, vilket gör det smidigt att lyfta av trumman från kuggen för service. Tension screen -skärmarna på trumman är snabbt utbytbara, vilket minskar underhållningstiden avsevärt. Den flexibla designen gör det enkelt att anpassa och byta mellan de skärmar som passar materialsorteringen mest.

TR6450 har en liknande design som Vermeers trumsikt TR6400. Diametern på trumman är 2 m, och maskinen är utrustad med en ”Low Feed Hopper” för inmatning istället för ett inmatningsband. Low Feed Hoppern gör det möjligt att enkelt lasta material i trumsikten, med nästan vilken lastare som helst.

Maskinens fjärrkontroll gör det möjligt för operatörer att styra maskinen från avstånd eller från en lastare. Med fjärrkontrollen är man bara några knapptryck ifrån att styra maskinfunktioner så som t.ex. hastigheten för transporteringsband, trumhastigheten eller höjden på utmatningsbanden.  Fjärrkontrollen är även utrustad med pre-load funktionen, som sparar angivna maskininställningar och parametrar. Vid en omstart kan man fortsätta maskindriften med de inställningar som man personligen föredrar.

Läs mer om Vermeers olika trumsiktar här:

https://www.vermeer.com/na/trommel-screens

Tveka inte att kontakta oss ifall du har frågor om TR6450, Vermeers trumsiktar eller några av våra andra produkter för sortering eller återvinning.

Tel: 0583 – 75 74 75

Mailinfo@vermeerviking.se

Trumsikt Vermeer TR6450