Två av HDD-branschens ledande utrustning- och verktygstillverkare- Vermeer Corporation och Mincon Group PLC, har bildat en distributionsallians för att utöka entreprenörernas tillgång till kvalitets-bergverktyg världen över.

Som en del av avtalet är Vermeer-återförsäljare nu den exklusiva kanalen för Mincon HDD-lufthammarsystem och stödutrustning för styrd borrning, inklusive Supportstationer och dimsmörjningssystem.

”Mincon har varit pionjärer på Styrbara – bergborrningslösningar och när det är parat ihop med Vermeer styrbara borrmaskiner är de produktivt i hårt berg, säger Jason Zylstra, produktchef, Lifecycle på Vermeer.” Med det stöd som erbjuds av Vermeer-återförsäljare och kvalitativa Mincon-verktyg har entreprenörer allt de måste ha för att ta på sig utmanande bergborrningar. ”

Mincons hammarsystem använder högfrekventa cykeltekniker som hjälper till att snabbare avlägsna borrmaterial från bitytan samtidigt som de ger minsta möjliga material. Denna design förbättrar även styrfunktionerna och orsakar mindre vibrationer i borrstången.

Vermeer Viking fortsätter att arbeta tillsammans med Mincon Sweden AB som stöder den svenska marknaden, och i Norge kommer vi att arbeta med Norsk Pumpeservice som ska stödja Mincon-produkter där.

OM VERMEER – Vermeer Corporation levererar en verklig inverkan i en framväxande värld genom tillverkning av högkvalitativ trädvård, miljö, under mark, gruv- och jordbruksutrustning. Med ett rykte för hållbarhet och tillförlitlighet stöds denna utrustning av lokaliserad kundservice och support från återförsäljare runt om i världen. För att lära dig mer om Vermeer Corporation, produkter, återförsäljare och finansieringsalternativ besök vermeer.com.

OM MINCON – Mincon Group PLC grundades 1977 i Shannon, Irland. Mincon tillverkar och distribuerar en rad precisionstekniska hårdrockborrverktyg för en rad olika industrier inklusive gruvdrift, prospektering, vattenbrunn, geotermisk konstruktion, horisontell borrning, oljegas och energi. Mincon Group PLC har en världsomspännande närvaro med kontor i Irland, Storbritannien, Sverige, Finland, USA, Kanada, Australien, Sydafrika, Namibia, Tanzania, Senegal, Chile och Peru. För mer information om Mincon Group PLC besök mincon.com