T1255

Sten, terräng- och gruvfräsarna från Vermeer kombinerar produktivitet med precision och är byggda för att klara av stora och tuffa jobb i bland annat dagbrott och vid förberedande anläggningsarbete.

Med dessa sten-, terräng- och gruvfräsar kan man välja mellan kedjedrivning eller direktdrivning.

Vermeers terräng- och gruvfräsar är designade för att maximera maskinens enkelhet med en kedje-eller direkthydrostatisk transmission som ger mindre rörliga delar jämfört med mekaniska system.

Breda larver och låg tyngdpunkt ger stabilitet – medan dubbla hydrostatiska larver möjliggör maximal manövrerbarhet – inklusive 360-graders motrotation. Den bakmonterade trumman hjälper till att minimera maskinkontakt med det skurna materialet.

Trumma och trumaggregat som är patenterat och branschexklusivt har även tiltfunktion.

Ibland är inte sprängning ett alternativ, då passar det bra att använda sig av en gruvfräs vid anläggningsarbete eller stendemolering. Vermeers T1255 Terrain Leveler är en sten- och gruvfräs som kan ta sig an ett område upp till drygt 3,6 m brett och upp till 50cm djupt i ett enda svep.

En T1255 kan utföra förberedelse och utgrävning av platser, gruvmaterial, stabilisera förorenad jord och ta bort vägar.

Följande säger ett företag om sin T1255 under ett av deras projekt:

”Den får jobbet gjort snabbt”.

”Jag kan inte tro att du flyttade så mycket material på så kort tid.”

Samma företag har också visat stor tacksamhet för att de sparade väldigt mycket tid och pengar i samband med deras projekt.

Vermeers Sten, terräng- och gruvfräsar finns i storlekar från 2,6 m fräsbredd till 4,6 m fräsbredd. De kan utrustas för olika material, och är i drift på flera ställen i världen. De ger en kontinuerlig brytning och krossar berget i mindre block, dessutom uppnås stor precision.

Med Sten, terräng- och gruvfräsarna från Vermeer kan man spara tid och pengar i driften och projekten genom minimal investering eller användning av andra maskiner och extra stödutrustning, såsom bulldozers och schaktmaskiner, vertikalborrning, sprängning, dumpers och primära krossverk.  Kan man undvika sprängning vid byggen så blir användningsområdet bredare i och med att man kommer närmare bebyggda områden utan att riskera att bebyggelsen skadas.

”Maskinen var effektiv i sin applikation. Den här maskinen eliminerar användningen

av andra maskiner som gör samma sak. ”

Kort sagt, maskinen kan inte bryta all hårdhet i berg, men om bergspecifikationerna är rätt för maskinen så är detta är en maskin med väldigt många användningsområden.