RTX1250 Microtrenching kedjegrävare

RTX1250i2 ger entreprenörer nya utvecklingsmöjligheter tack vare det starka, hållbara arv som har vuxit fram ur Vermeer.

Denna traktor är gjord för att hålla dig produktiv under installationer i en mängd olika förhållanden, för bland annat ledningar för gas, fiber, vatten och el. Det är lätt att dra nytta av de utbytbara funktionerna som erbjuds på denna maskin med möjlighet till fyrhjulsdrivna band eller däck samt en mängd olika utbytbara tillbehör. Dess andra fördelaktiga funktioner gör maskinen optimal och relativt enkel i drift, inbyggd diagnostik och andra produktivitetsfunktioner kan hjälpa dig genom tuff terräng och svåra installationer.

RTX1250i2 är utrustad med en Deutz dieselmotor med 127hp, fjärrkontroll och olika teknologier som TrenchSense, EcoIdle, Productivity Zone och Auto Plunge för att öka effektiviteten. Traktorn är utrustad med en isolerad, komfortabel hytt med klimatanläggning som tillval. Maskinen har ett intelligent system för olika aggregat och tillbehör som förkortar bytestiden avsevärt.

 

Specifikationer

  • Motor: 127 Hk Deutz
  • Hjul eller Quadband
  • Tiltchassi eller fast chassi
  • Tillval framsida: Gräv-aggregat, schaktblad, hållare för kabeltrumma
  • Tillval baksida: Vibroplog, Centralt monterat std. kedjegrävare, Central monterad Heavy Duty kedjegrävare, En i sidled rörlig (69cm) std. -kedjegrävare, En i sidled rörlig transportband-kedjegrävare, Vibroplog/kedjegrävar-aggregatskombination, (Endast för hjul-traktorn) Ett centralt monterat fräshjul 36” & 40” & 52”, Ett i sidled rörligt fräshjul 40” (Ej vid hytt)
  • Vikt: 7793 kg
  • Längd: 380 cm
  • Bredd: 235 cm

 

Vermeers kedjegrävare kan utrustas med en mängd olika redskap och har ett fyrspårssystem för arbete i olika markförhållanden. Vermeers kabelplogar hjälper till att snabbt arbeta med fiber-, gas- och vatteninstallationer med minimal markstörning.

Fördelarna med microtrenching inkluderar minimal skärbredd, som lämnar minimalt med spår på arbetsplatsen. Naturligtvis kräver denna metod rätt utrustning och Vermeer erbjuder ett brett utbud av maskiner och redskap utformade för att maximera produktiviteten.

 

Teknologier/Kontrollsystem som ökar maskinens produktivitet i drift.

TrenchSense är en teknologi som är till för att förhindra motorstopp under drift, minska slitage på kedjan samt öka effektivitet när kedjegrävaren når hinder i backen som t.ex. sten. Det sker genom att maskinen reagerar på en minskning i motorvarvtalen, som kan ske när kedjegrävaren är igång och t.ex. träffar föremål som sten i backen. Vid ett sådant tillfälle reduceras motorvarvtalen på maskinen, istället för att motorn stannar helt. När motorvarvtalen reduceras så stannar traktorn, som i sin tur backar en liten bit, för att ge kedjegrävaren fritt utrymme att återvända till inställda motorvarvtal, samt att kedjegrävaren snurrar mott motsatt håll en kort stund för att lossa material som kedjegrävaren kan ha fastnat i. Därefter återvänder kedjegrävaren till att gräva som vanligt igen.

EcoIdle är maskinens motorkontrollsystem, som hjälper till att minska bränsleförbrukning genom att automatiskt minska motorns varvtal till tomgång när traktorn inte har varit igång i 30 sekunder.

Productivity Zone identifierar och anpassar maskinen efter de ideella maskininställningar som passar bäst för redskapet på baksidan av maskinen, t.ex. kedjegrävaren eller vibroplogen i förhållande till jordförhållande, räckvidd och markhastighet, vilket i sin tur optimerar maskinens produktivitet.

Auto Plunge -teknologin kan aktiveras för att kontrollera motorvarvtal, samt reducerar drifthastigheten för kedjegrävaren eller en Rock-wheel så att motorvarvtalet inte minskar för mycket.