Sakta men säkert början våren och värmen träda fram, i vissa delar av landet. Det innebär också att det närmar sig mot stubbfräs-säsongen!

Stubbfräsen SC382 är en av de senare stubbfräs-modellerna från Vermeer. Maskinen är utrustad med en 37hk Briggs & Stratton Vanguard EFI-gasmotor, tvåhjuls-och fyrhjulsdrivna propell-lägen, samt ett 43,2cm omdesignat skärhjul, som är konstruerat för att förbättra spärrhöljet samt minska materialåtercirkulationen. Maskinens operatör -ombord/närvarosystem och SmartSweep -system bidrar även till att förbättra effektiviteten på din arbetsplats. Det finns också möjlighet att välja till framblad/schaktblad till maskinen, vilket hjälper till vid återställning/städning efter att man har fräst stubben, eller för att jämna ut det flisade materialet.

Med optimerad tandplacering, är det nya 43,2cm skärhjulet på SC382 konstruerat för att förbättra flishanteringen samt minska materialcirkulationen, för att bl. annat uppnå detta så är fräshjulet utrustat med 22 stycken Yellow Jacket -tänder istället för 16 stycken, som på tidigare modeller. Maskinen är konstruerad för att arbeta upp till 60cm över marken och 38cm under marken.

De tidigare stubbfräsarna SC292/362 hade fyra spakar en för att svänga, en för att köra framåt och bakåt, en för att höja och sänka bommen samt en för svep av bommen. På denna stubbfräsen, SC382, finns det enbart 2 spakar. En för att köra maskinen och svänga samt en för att höja/sänka bommen och styra svepet.

Även värt att nämna kan vara att SC362 hade förgasare medan SC382 kommer ha insprutning vilket ger renare gång på motorn, vilket i sin tur ger 2hk till samt lägre bränsleförbrukning.

Kika gärna på videorna nedanför för att se mer av stubbfräsen: