Stubbfräsen SC382 är en av de senare modellerna från Vermeer som är utrustad med en 37hk Briggs & Stratton Vanguard EFI-gasmotor, tvåhjuls-och fyrhjulsdrivna propellägen samt ett 43,2cm omdesignat skärhjul, som är konstruerat för att förbättra spärrhöljet samt minska materialåtercirkulationen. Maskinens operatörs ombord/närvarosystem och Smartsweepsystem bidrar även till att förbättra effektiviteten på din arbetsplats. Det finns också möjlighet att välja till framblad för att hjälpa till att jämna ut det flisade materialet.

Med optimerad tandplacering är det nya 43,2cm skärhjulet på SC382 konstruerat för att förbättra flishanteringen samt minska materialcirkulationen. Maskinen är konstruerad för att arbeta upp till 60cm över marken och 38cm under marken.

De tidigare stubbfräsarna SC292/362 hade fyra spakar en för att svänga, en för att köra framåt och bakåt, en för att höja och sänka bommen samt en för svep av bommen. På denna stubbfräsen, SC382, finns det enbart 2 spakar. En för att köra maskinen och svänga samt en för att höja/sänka bommen och styra svepet.

Även värt att nämna kan vara att SC362 hade förgasare medan SC382 kommer ha insprutning vilket ger renare gång på motorn, vilket ger 2hk till samt lägre bränsleförbrukning.