Vermeer maskiner flishugg stubbfräs redskapsbärare

Victor van Deuren som har Hälsinge Avancerad Trädfällning om sin fina, gula maskinpark som innefattar en BC190XL Flishugg, en SC382 Stubbfräs och en S925TX Redskapsbärare.

 

Ni är riktiga Vermeerambassadörer, Vad är bra med Vermeer?

Vi är väldigt nöjda! Servicen är väldigt bra, det är något vi tycker om. Man kan ringa nästan när som helst med sina ”konstiga” frågor, även beställa delar när som helst via mail eller sms. Man får snabba svar, det är enkelt och bra.

Vilken av Vermeer maskinerna använder ni mest?

Troligen används Flishuggen och Redskapsbäraren lika mycket ungefär. Stubbfräsning har ökat i efterfrågan och den används ofta men inte med lika mycket timmar.

Redskapsbäraren använder vi med grip, skopa, gafflar och schaktblad och den har gjort en otrolig skillnad för oss, speciellt vad det gäller ergonomi.

Finns det något som ni utfört eller klarat av som förvånat er?

Nej inget specifikt, vi hade en redskapsbärare från annat märke innan och gjorde ungefär samma uppgifter med den men den var inte lika stark och kraftig. Något som verkligen varit bra med S925TX är snöröjning, där har den en stor fördel jämfört med den maskin vi tidigare hade. Så det har vi utfört i större utsträckning än innan investeringen.

Har ni haft liknande maskiner från andra märken och vad tycker ni jämfört med Vermeer maskinerna?

Den andra redskapsbäraren vi hade vägde mindre och den gick också på hjul vilket gjorde att den inte lämnade riktigt lika mycket spår efter sig, men hade inte alls samma stabilitet, kapacitet och kraft.

Beskriv hur ni upplevt er verksamhet under pandemin.

Vi har inte alls varit drabbade vad det gäller efterfrågan- snarare tvärtom, det är så mycket att göra så det känns som det aldrig ska ta slut. Vi har inte heller varit sjuka.

Det har verkligen blivit annorlunda i och med pandemin, alla har stannat hemma, de vill njuta av solen och inte ha några träd i vägen. Så det har varit mycket trädfällning. Från början höll vi på med exempelvis plattläggning och skogsröjning men det hinner vi inte med nu.

Hur ser ni på trädvård och framtiden?

Hoppas att det fortsätter så här, dock är personal med rätt kompetens en utmaning för att utvecklas i denna bransch.

Jobbar ni mest mot privatpersoner eller mot företag?

Vi jobbar nästan bara mot privatpersoner, dock gör vi ibland jobb för kommunen, svenska kyrkan eller bostadsrättsföreningar.

Hur många anställda är ni?

Innan pandemin var vi två stycken, nu är vi fem. Vi letar hela tiden efter personal med rätt kompetens, så välkommen att ansöka!