En historia av innovation / att utveckla innovativ förändring på nischmarknader genom historien.

Vermeer började med en enkel lösning. Idag finns Vermeer´s gula järn på arbetsplatser runt om i världen på 10 olika sorters marknader. Men detta har inte skett över en natt. Att lyssna på kundernas utmaningar har varit kärnan i vår framgång sedan starten. Som ett resultat av dessa pågående samtal, har Vermeer utvecklat hundratals produkter, noggrant beräknade, utformade och beprövade, allt för att förse kunder med utvecklande maskiner.

1940-talet – Det var år 1943, när Gary Vermeer- innovatör, bonde och grundare av Vermeer uppfann wagon-dumpern. Andra bönder i området ville också ha sina egna wagon-dumpers, så 22 november 1948 öppnade Gary Vermeer Manufacturing Company för att möta behovet.

1950-talet – Innovation och inspiration av livet på gården förde konstruktion och testning av olika produkter vidare. Under ett test 1958 med en prototyp-stubbfräs, flyttade en operatör fel spak på traktorn vilket ledde till att hjulet skar i en annan riktning. Eftersom det skär fem gånger snabbare så, så hade en ny design utvecklats. Det är detta tänket, att lära av sina fel som har fortsatt att driva och utveckla design i årtionden.

1960-talet – Vermeer´s maskiner växte bortom gården. För att stödja förortens tillväxt i USA introducerade Vermeer ett komplett sortiment av kedjegrävare för att effektivt tillföra nödvändigheter så som el, vatten och avlopp under jord.

1970-talet – Efter att ha hört att en vän hade problem med att hitta tillräckligt många människor som ville hjälpa till att hänga upp sitt hö, drev Gary idén om ett ”en-mans” hö-system. -Jag hade ingen aning om hur det skulle se ut, men vi började designa och bygga, säger han. Hundratals bönder kom ut för att se demo-maskinen, alla var ute efter ett bättre sätt att bala sitt hö på. Och precis så förändrade den runda, knappt ett ton tunga, balen hö-industrin.

1980-talet – Större, tuffare och mer kraftfulla kedjegrävare fick jobb på platser där markförhållanden gjorde att ingen trodde det skulle vara möjligt att gräva. Byggare kunde nu effektivt bygga ett underjordiskt rörledningsnät som anslöts till varandras energikällor till marknader runt om i världen. Rörlednings-marknaden tar fart.

1990-talet – Före Google eller iPhone, introducerade Vermeer och banade väg för den horisontella borrningen. Denna borrningsteknik hjälpte snabbt till att installera det nätverket av fiber som behövdes för att stödja ”.com-boomen”.

2000-talet – En kund i Italien behövde ett sätt att förvandla stenig mark till en vingård. Sedan dess har Vermeer Terrain Leveler® yt-grävningsmaskin ansvarsfullt hjälpt gruv-material ifrån jorden. Dessa material kan hittas i våra byggnader, bilar, elektronik och läkemedel.

Idag kan man se att Vermeer´s utrustning gör en inverkan på jordbruk, biomassa, trädvård, landskap, uthyrning, återvinning, skogsbruk, utility, rörledningar och gruvmarknaden. Men det kommer inte att sluta där. När vi utnyttjar de senaste tekniska möjligheterna i våra produktionsanläggningar, lägger vi även in dem i vår utrustning vilket gör att våra kunder kan driva nya utmaningar på nya marknader. Vi kommer att fortsätta att lyssna på våra kunder när de rullar upp ärmarna och hjälper till att ta på sig utmaningar runt om i världen. Vi kommer att stödja våra kunder till månen och tillbaka. Vissa skulle säga att himlen är gränsen, men vår VD som har erfarenhet från NASA gör även rymden till en möjlighet för framtiden.

 

Hur allt började ser ni här: The Vermeer Story