För kabel- och rörinstallationer utan ytpåverkan används ofta styrbar borrning. Några exempel på var styrbar borrning används är vid vägkorsningar, våtmarker, vattendrag och vid andra områden där man inte vill eller kan använda sig av traditionell grävning eller öppna schakt.

 

För borrning i berg behöver du en maskin som kan ta de tuffa jobben i svåra markförhållanden. Den nya D23x30DR S3 Navigator® HDD-maskinen hjälper till att leda vägen i bergborrning och fortsätter arvet av S3-märket – snabbhet, enkelhet och ljudnivå. D23x30DR S3 är en kompakt, men kraftfull maskin som ger operatörerna möjlighet att på ett säkert och effektivt sätt manövrera genom berg.

Gemensamma kontroller från tidigare maskiner kan hjälpa operatören att övergå smidigt till bergsborrning, medan nya verktygsalternativ kan erbjuda exakt styrning och minimalt slitage för att ge optimal produktivitet. D23x30DR S3 levererar imponerande kraft som kan hjälpa dig att arbeta i tuffa markförhållanden.

Denna styrbara bergsborrmaskin har en dubbelstångsteknik som med en inre borrstång för att leverera rotationskraft till borrkronan, samt en yttre borrstång som står för riktningen och rotationskraft vid t.ex. upprymning av borrhålet för produktinstallation.

Kombinationen ger flexibiliteten att välja det bäst lämpliga verktyget för att matcha dina markförhållanden vilket gör att hela förloppet från borrning till produktinstallation kan genomföras med en och samma maskin.

 

Motor:                                          Deutz TCD3.6L4

Hästkrafter:                                 100 hp

Längd:                                         627,4 / 670 cm

Bredd:                                         141 / 164 cm

Höjd:                                           222,3 cm

Vikt:                                            7484,3 kg

Tryck/drag:                                 106,8 kN/106,8 kN

Rotationskraft:                            4067,5 Nm

Flöde mudpump:                        132,5 L/min

Ljudnivå:                                     83 dB(A)