Kabel och röranläggning BRON 175

BRON-175 

Tidigare i år kunde vi meddela att Vermeer inlett ett samarbete med den kanadensiska maskintillverkaren BRON, som utvecklat och tillverkat maskiner för anläggningsprojekt sedan 1974. Vi kommer därför att erbjuda två BRON-traktorer, bland annat traktorn BRON-175, samt olika blad och tillbehör för plogning och anläggning! Det nya tillskottet går i linje med Vermeers vision att ständigt hitta innovativa lösningar för entreprenörer, att installera fiber, gas, vatten, eller el och skapa infrastruktur. De olika ”attachment” bladen och tillbehör kommer att komplettera Vermeers anläggnings-linje för kabel och vibroplogning.

BRON-175 är en kompakt traktor, skapad för kraft och prestanda, och designad med operatören i åtanke. Maskinen är designad för att få plats vid anläggningsprojekt där utrymmen är begränsade, och presterar bra i alla markförhållanden. Traktorn är utrustad med en Cummins QSB 6.7L Stage V motor, som levererar 225 hästkrafter (167.78 kW). Maskinen kan väljas med en förarhytt med tonat glas och värmereglering, samt att hytten är utrustad med ROPS, (Roll over protection structure) som skyddar operatören från eventuella påfrestningar på hytten. Maskinen är utrustad med ett smidigt diagnostiksystem, som bland annat visar maskindata och driftinformation.

I de mest optimala markförhållanden kan maskinen nå ett maximalt skärdjup på 152 cm (såklart beroende på markförhållanden). Till BRON-175 finns en rad olika tillval och alternativ för kabel och rörinstallation, men ett standardtillbehör är BRON V75-3 vibroplogen. Med BRON V75-3 kan man justera bladet på maskinen hydrauliskt, och det finns många alternativ bland de olika blad att välja till vibroplogen. Standard-bladet är 137 cm, och det finns ett alternativ-blad på 152 cm. BRON Slant -bladet skär mindre aggressivt, och gör därför mindre påverkan på marken. K-Line Slant -bladet fungerar istället som en motsats, och används för mer aggressiv skärning, därför har den vanligtvis en större påverkan på marken. BRON V75-3 har en sidorörelse/sväng på 120 cm till höger och vänster. Till bladen finns det skydd i olika storlekar, beroende på storleken på produkten som installeras. Läggarröret kan väljas och smidigt bytas ut till andra läggarrör som passar ert projekt. Det finns tillval för större läggarrör i olika storlekar.

Bäraren för kabeltrumman har en lyftkapacitet på 3626 kg, och justerbara armar för olika storlekar på kabeltrumman, hållare för varningstejp, matarrör och kabelguide på maskinens tak, är standardtillbehör som tillkommer maskinen. Traktorn är utrustad med BERCO D4 för larvdrift och är utrustad med schaktmaskins-larver på 76 cm, larverna kan också väljas i en storlek på 60 cm. Traktorn har en markfrigång/frigångshöjd på 60 cm, och ett marktryck på 37,23 kPa (5.4 psi).

Info om maskinens storlek:

⦁ Vikt: 16 591 kg
⦁ Bredd: 259 cm
⦁ Höjd: 277 cm.
⦁ Längd: 930 cm.

BRON-175 håller på att produceras just nu, kontakta oss för mer information om själva maskinen eller dess tillgänglighet, eller andra produkter och maskiner från Vermeer och BRON för kabel och rörinstallation!

Kika på videon för att se ett företag i South Dakota, USA, installera fiber med deras BRON-175: 

Kabelplog, Vibroplog VermeerKabelplog / vibroplog vermeer