Idag finns många bra hjälpmedel och verktyg på marknaden för att göra din vardag mer effektiv. Ett av dessa är minilastare. Det är kompakta maskiner med en rimlig storlek som är lätta att använda och är till mycket större hjälp än vad många egentligen tror.

Bild1Verktygsbärarna har otaliga applikationer och de flesta företag inom trädskötsel och träavverkning, trädgårdsmästare och liknande kommer lätt att kunna se användbarheten hos en sådan maskin i deras företag.

Å ena sidan finns det ekonomi- och effektiviseringsaspekten men minst lika viktigt är säkerhet och hälsa för ett företags välfungerande.

Ingen företagare vill se en anställd kämpa i onödan på jobbet. Operatörens trötthet är något som påverkar både anställdas tillfredsställelse och hälso- och säkerhetsproblem.

Exempelvis ett stängselprojekt som kräver borrning av dussintals eller fler hål. Att arbeta manuellt är tröttsamt och tråkigt och resultaten kan vara mindre optimala. Att utföra arbetet med ett skruvfäste på en mini skidsteer sparar tid och ger kvalitet och samtidigt hålls föraren bekväm och i slutändan mer produktiv.

Mini Skidsteer är designade för operatörens säkerhet.

En viktig säkerhetsfunktion som erbjuds på vissa stand-on-enheter, inklusive Vermeer, är den automatiska avstängningen. En operatör måste stå på plattformen för att starta och köra mini Skidsteern. Om operatören faller av stängs maskinen automatiskt av. Operatörsplattformen ger också en mer fullständig bild av arbetsplatsområdet och förmågan att se närliggande hinder, utrustning och framförallt andra människor.

Vi har listat 7 saker en kompaktlastare kan hjälpa dig med

 

  1. Släta ut terrängen / trädgården

Nätbärare är lämpliga för att jämna ut terrängen. Genom att montera på en harley rake eller land leveler kan du enkelt jämna ut marken, eller vända jorden. Att använda en minilastare sparar många timmar arbetskraft och användning av flera olika maskiner.

  1. Bära stockar och grenar, mata flishuggaren

När du använder en gripklo, hydrauliskt roterbar eller standard för virke eller en kvistklo, är det lätt att städa upp efter vedavverkning. Här behöver du inte spendera lång tid på att bära eller dra loggarna.

  1. Installera kablar och rör under marken

Flera minilastare är kompatibla med vibroplog. Detta är utmärkt för att installera kablar över mindre områden. Hydraulisk borrning är också ett alternativ för att lägga rör på kortare avstånd under marken. Detta erbjuder bra grävfria möjligheter.

  1. Beskär häckar och träd

En minilastare ger dig också möjligheten att beskära häckar och buskar och spara dig från tungt manuellt arbete.

  1. Plantera träd och häckar

Med hjälp av jordborrar skapar du enkelt plats för träd eller häckar utan att gräva. Om du också väljer att utrusta minilastare med trädgafflar kan du flytta träd och buskar från en plats till en annan utan att skada materialet.

  1. Lyft och transportera massa och annan tung last runt arbetsplatsen

Det finns en mängd olika minilastare som hjälper dig att flytta massor runt arbetsplatsen. Här kan du välja snöfräs, låda, stenskopa, skopa med greppsklo, pallgafflar och en 4-1 skopa.

  1. Förbered ytan för plantering

En harv är lämplig för att vända marken och göra det lättare att arbeta i, varefter du kan montera på en marknivå för att jämna ut jorden. Minilastare kan också levereras med en torvrulle för att hjälpa dig att lägga ut nya underlag.

 

Det som gör kompaktlastare unik är förmågan att byta ut verktyget på nolltid – en maskin är lämplig för flera uppgifter på samma arbete. På grund av den rimliga storleken är det lätt att transportera dem mellan projekten.

Det finns många olika minilastare på marknaden idag, så det kan vara svårt att hitta den som bäst passar dina behov.

Du vill göra mer, du vill minska tiden som används på underhåll, du vill ha glada och produktiva anställda, arbetsplatsens säkerhet är din högsta prioritet.

Stämmer detta in på dig, då kanske det är dags att investera?

När du köper en ny minilastare / kompaktlastare är det viktigt att tänka på:

Kraft, hur mycket vill du ta ut det? Hästkraften matchar prestanda.

Hur mycket lyftkapacitet behöver du?

Vad ska det användas till?

Vad behöver du för verktyg / utrustning till den?

Vilka typer av hydraul utgångar behöver du? Tänk på antalet utgångar och L / min hydraul ström.

Och är det lätt att underhålla?

Om du behöver hjälp med att hitta rätt minilastare för ditt företag, kontakta oss på info@vermeerviking.se eller på telefon 0583-757475.

Vi har lång erfarenhet av kompaktlastare och kan hjälpa dig att hitta en lastare som motsvarar just dina behov.