Oavsett om du är den organiserade typen som har stenkoll på vart du har allt eller om du är den typen som är tacksam bara du kommer ihåg att ta med kaffetermosen så är det bra att se till att vissa saker alltid finns med till din arbetsplats varje dag.

Bild1

 

Nedan finns en lista över tio saker du alltid bör ha med dig, som baseras på observationer från Vermeers kundbesök.

 

  • Personlig skyddsutrustning – Hälsa och säkerhet är högsta prioritet på en arbetsplats och det finns mycket utrustning att tillgå för att främja säkerhet och hälsa i det dagliga arbetet och här är några som alltid borde finnas med på din checklista: skor eller stövlar med stålhätta, säkerhetsväst/ varselkläder, skyddsglasögon, öronproppar/hörselkåpor, hjälm, arbetar du med bentonit eller i andra dammiga förhållanden eller med kemikalier så var noga med att komma ihåg skyddsmask. Kom ihåg att investera i kvalitetssäkerhetsutrustning som är bekväm för att göra ett bättre jobb!
  • Operatörshandböcker, säkerhetsinstruktioner och arbetschecklistor – Det är mycket viktigt att förstå de korrekta drifts- och säkerhetsförfarandena för utrustningen och arbetsplatsen. Se till att du förstår utrustningens fulla drift innan du vrider om nyckeln. Kom ihåg att operatörshandboken finns i lådan på maskinen så hänvisa till den vid behov. Förvänta dig inte att ny utrustning ska fungera precis som den gamla, det är viktigt att känna till och följa arbetsplatsprocedurer och -policyer.
  • Rätt verktyg men framförallt kniv eller multiverktyg som kan behövas eller användas till många olika saker. De allra flesta inom dessa branscher behöver använda sig av en kniv varje dag för att exempelvis skära upp påsar med bentonit. En liten tång eller polygrip kan också vara till nytta.
  • Kompakt, stark ficklampa – En kraftfull liten lampa är perfekt för att arbeta på natten, hitta verktyg som tappas i lera eller hålor eller titta under huven på en maskin.
  • Penna och papper – Det är alltid bra att ha till hands! Speciellt om du arbetar med exempelvis borrning så kan det vara bra att skriva ned stång-och borrinformation. Det är självklart viktigt att ha penna och papper för att skriva ner anteckningar som ska delas med t ex beställaren.
  • Goda kommunikationsmedel – Man kan använda sig av olika sätt att kommunicera med bland annat walkie-talkies eller mobiltelefoner. Det är viktigt att se till att kommunikationen fungerar så effektivt som möjligt både för att utföra ett så bra jobb som möjligt men även för säkerhetens skull.
  • Första hjälpen-kit – man har det förmodligen inte med sig i fickan men en god policy är att det alltid ska finnas ett välfyllt kit i varje fordon.
  • Multifunktionsvertyg för borrhuvud – till skillnad från multiverktyget som rekommenderas ovan så är detta ett specialverktyg för att underhålla, rengöra och bibehålla kapaciteten på borrhuvudet. Vermeer Armor® multifunktionsvertyg innehåller verktyg för underhåll av Vermeer Armor® borrsystem.
  • Handskar, trasor och näsdukar – det är alltid bra att ha sådant till hands vilka material och förhållanden man än arbetar i. Att ha tillgång till handskar och trasor kan vara bra för både såväl oljefläckar som en svettig panna. Att händerna är rena när det är dags för lunch är också trevligt.
  • Se till att alltid ha en brandsläckare tillgänglig. Med en handbrandsläckare kan du snabbt ingripa när du upptäcker en brand. Den och ditt ingripande kan innebära skillnaden mellan en liten eld och en fullskalig brand. Med andra ord, skillnaden mellan en mindre olycka och en katastrof.

 

Har du något du inte gärna åker till din arbetsplats utan? Hör av dig till oss och tipsa!