Vermeer snö

Nu är vintern här och temperaturerna kan sjunka långt under nollgradigt i delar av Sverige. Vi vill med denna artikel belysa och påminna om vikten av att förbereda dina maskiner inför vintern. Den exakta starten på dina vinterförberedelser beror på vart du befinner dig i landet och vilken typ av vinter du förväntar dig.

Tre tips att tänka på inför vinterperioden

Här är en grundläggande kontrollista över tips som kan vara bra att tänka på för att förbereda dina maskiner inför vintern. Men dessa tips är även bra att tänka på i början av varje säsong samt under tiden maskinerna används:

  1. Antifrys – Se till att nivåerna är toppade och att du använder ett frostskyddsmedel som skyddar mot de vinterförhållanden du kommer att möta i ditt område. Det är väldigt bra att övervaka frostskyddsnivåer ofta.

Det kan även vara bra att kontrollera alla saker en extra gång på de dagar med mildare väder för att se till att det inte finns några läckor. Det är även bra att kontrollera en extra gång att motorerna i maskinen inte går för varmt.

  1. Lager och fett – Om en del av utrustning ska användas under vinterperioden är det viktigt att alla lager är smörjda och i fungerande ordning.
  2. Däcktryck – Kallt väder kan orsaka stor variation i däckens lufttryck. Detta gör att det är viktigt att noggrant hålla koll att det är konsekvent lufttryck, detta för att förhindra skador eller andra fel på däcken för när temperaturen sjunker så sjunker däcktrycket. Det är även viktigt att visuellt inspektera dina däck på maskinen.

 

 

 

Denna artikel innehåller observationer, råd eller erfarenheter från tredje part som inte nödvändigtvis återspeglar meningen med Vermeer Corporation, dess dotterbolag eller dess återförsäljare. Vermeer, Vermeer-logotypen och Equipped to Do More är varumärken som tillhör Vermeer Manufacturing Company i USA och / eller andra länder. © 2018 Vermeer Corporation. Alla rättigheter förbehållna.